Kedves Zsuzsa!
Ime egy pogacsarecept, amit azert szeretek nagyon, mert nem kell hozza
gyurodeszka, meg persze finom is:
Kell hozza 8 dkg trappista sajt (teszoleges hasonlo allagu jo, itt az USA-ban
reszelt parmezanbol csinaltam), 2 dl tej, 8 dkg vaj vagy margarin, so,
16 dkg sima liszt, 4 tojas.
A sajtot lereszeljuk. A tejet a vajjal forrasig hevitjuk. A tuzrol leveve
hozzakeverjuk a sot es a lisztet, addig keverjuk, amig csomomentes nem lesz.
Hagyjuk kihulni. Ha formazhatora hult, beleutunk 3 tojast es belekeverjuk a
sajtot. Vizes kezzel dio nagysagu gombocokat formazunk belole, es a
pogacsakat vajjal kikent, lisztezett tepsibe egymastol kb. 4-5 cm-re sorba
rakjuk. A tetejuket megkenjuk a felvert tojassal. Kozepmeleg sutoben, kb.
350 Fahrenheit, kb.160 Celsius, 20-25 perc alatt sul meg.
Sok sikert!
Anita
|
Kedves Zsuzsa Amerikaban!
Csaladunk jol bevalt pogacsa receptje a kovetkezo:
1/3 resz vaj vagy margarin
1/3 resz liszt
1/3 resz turo, olyan szaraz, magyar turo
keves eleszto, so.
Ezt kell elomelegitett sutoben, kp erosseggel (gazsutonk van, nem
tudok homersekletet mondani, kulonbenis minden suto mas) addig sutni,
meg eppen rozsaszinu nem lesz.
A teszta alkalmas tesztaban sult huspastetomhoz es minden fele
ilyesmi etelhez.
Jo etvagyat!
Kovacsovics Bea, Budapest
|