Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHON 1329
Copyright (C) HIX
1998-09-29
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: Babakocsi-zur (mind)  14 sor     (cikkei)
2 Re: padlizsan, es elek is (mind)  114 sor     (cikkei)

+ - Re: Babakocsi-zur (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

On Mon, 28 Sep 1998  > wrote:


>Nincs valami otletetek, hogyan lehetne csak a kereket megjavitani,
>illetve kicserelni, mert uj babakocsit nem tudnak venni. Esetleg
>valami uzletet Budapesten, ahol ilyesmivel foglalkoznak?

A Vaci uti Szeiler babaaruhaz mellett van egy babakocsiszerviz. A
mi kocsinkat tisztessegesen megcsinaltak, es elfogadhato aron.

-- 
|     Be'res La'szlo'    | Hatvanak Ingatlaniroda |
|  |     +36-1-267-3332     |   
|  |     +36-1-267-2990     |
+ - Re: padlizsan, es elek is (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> =======================================================
> Felado :  [Netherlands]
> Temakor: Re: padlizsan ( 241 sor )
> Idopont: Mon Sep 28 11:24:10 EDT 1998 OTTHON #1328

> Ha jol emlekszem, nem jott valasz (eddig) erre a kerdesre.
> _Anyoka_ hol_ vagy_?

                Szervusztok, Dragaim!
    Terdig meghatodtam a fenti kerdesen. De tenyleg!!
Azert dugult el a klaviaturam, mert eleg nehez irnom megint.
Kisse felelotlenul viselkedtem a nyaron beultetett hercig kis izuleti
prothesisemmel.
Azt hittem - ahogy azt a professzor ur mondta volt: emberi szami-
tas szerint, ezzel mindent tudok majd csinálni. Es en, mivel embernek 
veltem magam, ugy szamitottam, hogy semmi az megspekelni egy es
haromnegyed kulonbozo koru vadnyulat. Nos, rovidre fogva: tevedtem.
Most aztan egy ido ota csak fel kezzel es nehez szivvel potyogtetek     
a gepembe. Es raadasul csutortokon minderrol meg szamot is kell 
adnom az alkotonak! Ha  addigra el nem megy az eddig gyujtott bator-
sagom.
	Padlizsan:
   Vasarlaskor figyelj arra, hogy csak fenyes, feszes boru, kemeny
es egyontetu lila szinu legyen a valasztottad. Ugyanis, ha fenytelen,
magjai barnak, mar kesernyes es ragos husa van. Kicsi kaloria
ertekevel, nagy rosttartalmaval es dsvmentessegevel alaposan fel-
revezetheted az ehsegerzetedet. Ha fogyokurazni akarsz, idealis
kozremukodore akadtal. Zsir nelkul is keszitheto, jol fuszerezheto.
De ha termeted osztover, s rad ferne nehany kg, akkor megint ot 
kell keresned a zoldseges polcokon, mert adottsagsainal fogva
nagy mennyisegu zsirt kepes felvenni, barmely hussal szivesen 
tarsul, ezert belekomponalhato a hizokuran levok es a kanadai fa-
vagok etrendjebe is.
   Hejat vekonyan hamozd le, a kocsanyat vagd le egy darabka
gyumolcshussal egyetemben. Ha sutni akarod - mert sutheto roston,
serpenyoben egyarant -, akkor vagd ujjnyi szeletekre /1,5 cm-nyire
a vitakat elkerulendo/, gyengen sozd meg es ferdere allitott vago-
alkalmatossagon hagyd pihenni legalabb 10 peret. Igy kicsorog az
esetleges keseruseg belole. Idonkent nyomkodd meg a szeleteket, 
hogy hamarabb celt erj. 
Grillezett padlizsan:
        Az elokeszitett padlizsan szeleteket kend at az alabbi martassal:
    4 evokanal olajat keverj ki fel mokkaskanal borssal, fel lime- vagy 
citrom levevel, mokkaskanalnyi aprora vagott rozmaringgal es ba-
zsalikommal, ket evokanal paradicsompasztaval, egy gerezd zuzott
fokhagymaval mokkaskkanalnyi cukorral es soval.
   Forro grill racsan a husok tarsasagaban susd meg mind a ket 
oldalat. 
/ A fenti martassal patisszont es zucchinit is suthetsz, so"t, forro 
etelizesitos vizben legalabb egy orat piheno szojalapokat is!
Nagy elmenyben lesz reszed! Semmiben sem marad el a husevok 
steakjeitol.Vegetarianusoknak ajanlom szeretettel. A grillezett zold-
segek a husokhoz is megfelelo koretkent szerepelhetnek./
       Maradek leveshus felhasznalasa
2 evokanal zsiradek, 1 nagy fej hagyma vekonyan felkarikazva, 
2 szal sargarepa,  1 szal zellerlevel, egy gerezd fokhagyma,
30 dkg kockara vagott pucer padlizsan, cca 20 dkg maradek fott 
hus, so, bors, 1 db husleveskocka vagy etelizesito.
Forrositsd fel a zsiradekot, futtasd meg rajta a hagymat, tedd hozza
a felkarikazott sargarepat, a vekony csikokra vagott zellerszarat, a
zuzott fokhagymat. Kevergesd egy percnyit, majd tedd hozza a
padlizsankockakat. Fedo alatt parold par percig, majd ontsd fel  
cca 5 dl vizzel. Ha felforr, izesitsd soval borssal es a husleveskockaval.
Vagd  maradek fott/sult hust kockakra es tedd a levesbe annyi  idore,
mig atforrosodik. Ha ket kockara vagott krumplit teszel bele, akkor
eleg utana palacsinta vagy waffel/goeffri es kesz az ebed.

> Szoval, tudomasom szerint a padlizsanhoz az alap fuszer a fokhagyma. 
     Igy van.
     Hagymas padlizsan
1 evokanal zsiradek, 1 dl rizs, 2,2 dl forro viz, so, bors, petrezselyemzold,
2 tojas, egy mokkaskanal zsiradek.      
35 - 40 dkg padlizsan felszeletelve, besozva, 2 evokanal margarin, 
1 nagy fej hagyma vekonyra felcsikozva, 1 gerezd zuzott fokhagyma,
2 db husos paprika csikokra vagva, 2 db paradicsom kockara vagva,
negyed mokkaskanal bors, so.
    Microban:  Az  egy evokanal zsiradekon 2 percg 600 W-on hevitsd at a
megmosott, lecsorgatott rizst, sozd meg, toltsd ra a forro vizet, keverd el
benne a petrezselyemzoldjet es  a borsot, majd felforras utan 400 W-on
betakarva cca 15-20 perc alatt fozd puhara.

     Mig a rizs fo, az evokanal  zsiradekon dinszteld meg a hagymát, add
hozza fokhagymat, keverd el es tedd bele a paprikacsikokat, a para-
dicsomkockakat valamint a sos pihentetesbol lecsogatott padlizsan
szeleteket. Letakarva es idonkent megkeverve dinszteld puhara.
Szord le a borssal es ha kell,  sozd meg. 
     Verd fel a ket tojast keves soval, majd nagy serpenyoben suss belole
vekony rantotta-lepenyt. Leve  a tuzrol falapattal vagd aprora, keverd bele 
az elkeszult rizsbe.
Talalas: Vekonyan kivajazott merokanalba nyomkodva formazd meg a rizst,
boritsd a tanyérra és tedd melle a padlizsan ragut.
12 °C-ra hutott Tramini felseges kiseroje lehet.

 Turos padlizsan
Fel centimeteres papucsokat vagj a padlizsanbol, sozd meg es pihentesd
egy kis ideig. 
Fozz 15 percig ket tojast. 
30 deka turot torj at es keverj simara ket keshegynyi bors-
sal, egy evokanal aprora vagott kaporral, 1 evokanal aprora vagott
metelohagymaval, 1gerezd - mokkaskanalnyi soval elkevert -  zuzott
fokhagymaval es 1 dl tejszinnel. A kihult, meghamozott kemenytojaso-
kat reszeld a fuszeres turoba es keverd el vele.
A padlizsanszeleteket olajjal megkenve susd meg serpenyoben, vagy
grillben racson mind a ket oldalukon.
       Talalaskor a turokrembol csinalj halmot a tanyerra es a sult papu-
csokat rendezd kore.
Ehhez is feherbor vagy szensavas uditoital illik.

   A receptjeidet nagyon koszonom,  Odette! Amint lehet kiprobalom oket.
Remelem az egesz csalad /es persze az Otthon-csalad is/ egeszseges!
Ne engedjetek teret a kosza oszi virusoknak!
Mindenkinek minden jot!
             Maria
        

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS